Untitled Document

Időjárás változások:

 Esőzések


Szakad az eső. Ömlik hetek óta. Duzzadnak a folyók, és medrükből kilépnek. Áradnak. Küzd az ember, hogy megállítsa, megfogja valahogy a tengernyi vizet. Mitől lehet ez? Miért pont azokat a területeket sújtja a rengeteg víz, ahol épp leesik? Mert ennek is van oka mindig. 

A „Szárazság” oldalon átbeszéltük az időjárás változások fő okait. Itt most azzal folytatom, hogy a táj mindig összhangban van az ott élő népek lelkével. „A hasonló a hasonlót vonzza” természeti törvény alapon. Csak olyan nép tud települni az adott vidékre, akiknek lelki rezdülése teljes harmóniában van azzal a tájjal. Így férnek meg jól egymással. Így a nép, aki rajta él, mindig hasonló problémákkal küzd lelki szinten, mint Föld Anya azon része, akivel lakhatás miatt elkötelezte magát. 

Mi hát a teendő, ha az ott élőknek gondja van a helyi időjárással? Foglalkozzon magával! Gyógyítsa lelkét, és ha ezt sokan teszik, energiájuk összeadódik, és a Föld maga is részesül belőle. Kisugárzik, és ettől a táj is változik. Az ember hatására átíródik benne is az energia. 

Téves az a régi nézet, hogy gyógyítsuk együtt a Földet! Gyógyítsa mindenki saját magát, mint elsődleges forrást, és ami belőlünk kimegy, azzal tehetünk a legtöbbet. Tudom, ez kevésbé kényelmes, lapoznál is rögvest. A felelősség itt a lényeg, mit magunkért vállalunk főleg. Ha magadat már megmentetted, akkor lesz benned erő ahhoz, hogy mással is foglalkozz! Az egó az egyetlen, aki mindig másra fókuszál, hogy terelje magáról a figyelmet, nehogy a lélek átvegye a hatalmat felette. Pedig célunk pont ez! 

Figyelj hát magadra, és ha azt tapasztalod, hogy ömlik az eső ahol élsz, már régóta, a következőt teheted. Nyitva vannak benned az érzelmi csapok. Túltengnek benned az érzelmek. Vizsgáld hát meg, milyenek is ezek. Erősek, az biztos, hisz esőt tudtatok generálni vele. De milyen minőségűek? Pusztító, romboló, negatív energiák? Törnél, zúznál legszívesebben? Valami gát átszakadt ott benn? Már nem tudod a kontrollt tartani magadon? Ömlene belőled az indulat szabadon? 

Vigyázz hát, és érzelmeid kontrolláld! Ez most a legfőbb számodra, és társaidnak, akik azon a vidéken élnek. Ne adj utat a pusztító érzelmeknek, fogd vissza őket! Tanulási folyamatod lehet az indulat transzformálása, a meditáció elsajátítása, és az érzelmek kreativitásban való levezetése. Ezzel foglalkozz, és add át környezetednek is a segítséget. Ha sokan teszitek majd ezt, az eső enyhülni fog, s az áradásnak vége. 

Namaste!

Majoros Katalin